L'objectiu és utilitzar una api de forma creativa triant una api qualsevol, i generar gràfics emprant chart.js chart.js

Per accedir a un API ho puc fer de moltes maneras, si utilitzo la biblioteca p5.js faré servir la instrucció loadJSON. Aquesta funció, té com a parametres la url i una funció callback, per tant és loadJSON ( url, callback); La URL és on està situada la nostra JSON, que inclou si és necessari la nosta api key o clau d'usuari per accedir-hi. La funció callback conté unes variables que són globals que estan buides inicialment i que ara anem a omplir igualant-les als valors concrets de determinades posicions del JSON, per exemple si vull accedir a una dada concreta podria ser : nomBaseDades.nomNode.nomSubnode i podria contenir un array, usdafoods.foods[0].foodNutrient[0] i això accedeix al primer nutrient de la primera fruita del usdafoods i ens dona el nom del primer nutrient. Vull excedir al 3r aliment a la unitat del 4rt nutrient : let nutrient3unit4 = usdafoods.foods[2].foodNutrient[3].unitName.

Una altra estrategia que és més moderna i professional és utilitzar la fetch API de javascript, són unes instruccions com fetch(URL), async i await que ens permeten que es carregui el JSON. Aquestes instruccions no funcionen en navegadors molt molt antics.

Si volem no escriure moltes vegades un codi hem de fer servir arrays i loops for. Hi ha moltes formes diferents i solucions diferents amb aquesta estrategia : per exemple, hi han solucions amb for, for each, while, cases, etc...

Primer hem de crear un espai a la memoria buit en el que capiga un array : let nutrientNames = [] ; això crea un espai a la memoria de l'ordinador que es diu nutrientNames i que pot contenir molts numeros perquè és un array. Això s'ha de fer al principi del codi si volem fer-ho com una variable o array global que afecti a tot el codi.

gràfic d'exemple

gràfic d'exemple